A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Шановні ветерани війни в Афганістані! Шановні учасники бойових дій на території інших держав!

Дата: 15.02.2024 06:00
Кількість переглядів: 61

   15 лютого 1989 року  завершилося виведення радянських військ відповідно до укладених в квітні 1988 року Женевських угод про політичне врегулювання становища в Афганістані. Цьогоріч  15 лютого минає тридцять п’ять років, відтоді як  закінчилась майже 10-літня війна, яку відтоді так і називають – «афганською війною».     160 тисяч українців пройшли через горнило тієї війни, 12 тисяч з них отримали поранення, контузії, були скалічені, а 3360 – не повернулися до своїх домівок. Афганська війна забрала життя багатьох синів України. Троє воїнів з нашої  громади загинуло в Афганістані:  Олександр Татаровський з Богодухівки,   Володимир Мироненко з Лукашівки та Борис Гриценко з Малої Бурімки.  Наша громада зазнала втрат і в інших воєнних конфліктах. Уродженець с. Малі Канівці, прапорщик Григорій Іванович Скакун отримав смертельні поранення в Анголі і помер у березні 1979 року. За десять років до цього пішов з життя наш земляк-прикордонник уродженець села Хрестителеве – полковник Микола Павлович Подрига.   

    Сьогодні ми схиляємо голови у скорботі,  вшановуючи    світлу пам'ять  учасників бойових дій на території інших держав, яких не стало вже після повернення додому.  

   На даний час на території  Чорнобаївської громади  проживає  73 учасника бойових дій на території інших держав, які гідно виконали свій обов’язок і  проявили особистий героїзм, толерантність і милосердя.

   В тій війні народилося бойове братерство, і це не просто гучні слова. З перших днів військової агресії російських військ проти України учасники бойових дій на території інших держав, їх  сини та онуки за покликом серця стали на захист рідної землі на передових рубежах в рядах Збройних Сил України. Ділились досвідом, передавали знання, тренували вміння, стали надійним  плечем побратимам у визвольній пекельній боротьбі з російськими окупантами.   В 2015 році  в складі будівельної бригади   6 ветеранів-афганців брали активну участь у будівництві фортифікаційних споруд у Донецькій області.   У 2015 році Донецький аеропорт захищав Сергій Назаров, син воїна-афганця Віктора Олексійовича Назарова з Чорнобаю, у  2016 році – Сергій Левандовський, син Олексія Вікторовича Левандовського з Мохнача.  Зараз в лавах ЗСУ воюють проти ворога Макаренко Олександр Іванович з Мохнача, Хмара Артур Іванович з Малих Канівець та Сіденко Василь Миколайович з Хрестителевого.

     В цей день ми вшановуємо пам'ять учасника  бойових дій в Афганістані, воїна-патріота, наставника та мужнього  захисника,  керівника гуртка «Бокс», голови СК «Едельвейс»,  депутата Чорнобаївської селищної ради, почесного громадянина Чорнобаївської територіальної громади, командира стрілецького відділення Воробйова Олександра Трохимовича,  який загинув 29 січня 2023 року  під час мінометного обстрілу в районі н.п. Вугледар Волноваського району Донецької області, захищаючи територіальну цілісність України. Вічна і світла пам'ять Герою!

 

   З вдячністю звертаюсь до  Вас, шановні ветерани, шановні земляки!

   Ми засвідчуємо Вам свою глибоку шану та повагу вашій мужності.  Ви залишаєтесь зразком справжньої відваги, вірності обов’язку, братерства та самовідданості.   

   Тож, в цей знаменний день бажаю усім, хто пройшов нелегкий бойовий шлях, міцного здоров’я, щастя  і сімейної злагоди та добробуту в родинах.

   Миру і Перемоги Україні!

   Слава Україні! 

   Героям Слава!

 

З повагою -

Чорнобаївський селищний голова                            Сергій ЛЮБИВИЙ

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь