A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

В єдності наша сила

Дата: 14.03.2024 10:22
Кількість переглядів: 76

   

Підводячи підсумки 2023 року узагальнюємо вже зроблене та спираючись на досвід реалізуємо нові спільні справи.

У 2023 році прийнято Програму сприяння розвитку волонтерства Чорнобаївського територіальної громади.   Чорнобаївська громада  - єдиний згуртований центр допомоги і підтримки, який працював і працює на забезпечення всім необхідним наших захисників у Збройних Силах України, піклується про внутрішньо переміщених осіб, жителів деокупованих територій,  направляє гуманітарні вантажі, виконує оборонні і мобілізаційні завдання. Центр волонтерської допомоги     об’єднує цілеспрямовану волонтерську роботу працівників закладів культури, освіти, соціального захисту,  старостатинських округів, всіх структур  та жителів громади. 

Працівники культури Чорнобаївської громади активно ведуть роботу по організації роботи пункту збору гуманітарної допомоги для потреб ЗСУ. Приймають від населення продукти харчування, пальне, кошти, миючі засоби, теплий одяг і постільну білизну, з великим ентузіазмом беруть участь в плетінні сіток. Все це обліковується, сортується та видається. КЗ «Публічна бібліотека Чорнобаївської селищної ради» продовжує волонтерську акцію «Зігрій захисника».  Колектив Богодухівського СБК разом небайдужими жителями  кошти в сумі 46 тис. 220 гривень   направив для придбання приладу нічного бачення для захисника з с.Богодухівка. У Великобурімському СБК проводять різноманітні благодійні концерти та акції, на яких зібрано більше 50 тис. грн.  У с.Красенівка працівники культури разом з місцевими жителями збирають продукти харчування: овочі, фрукти, домашні консерви, теплі речі, перев’язочні матеріали, предмети гігієни, медикаменти.  В Малій Бурімці спільними зусиллями було зібрано близько100 тис. грн, які були перераховані на придбання тепловізора.  В Новоукраїнському сільському будинку культури плетуться маскувальні сітки, заготовлюються та фасуються продукти харчування, проводяться благодійні концерти, зібрані кошти йдуть на потреби ЗСУ. Жителі сіл Хрестителеве та Мар’янівка беруть активну участь у приготуванні їжі, виготовленні окопних свічок. Господині печуть смаколики для бійців удома і приносять у будинок культури, де працівники  фасують і відправляють допомогу  військовим підрозділам.

Протягом року проходив благодійний тур «Все буде Україна». Учасники художньої самодіяльності Чорнобаївського СБК та вихованці Чорнобаївської ДШМ завітали з концертом майже в кожне село громади з метою збору коштів на підтримку Збройних Сил України.

В приміщенні кінотеатру, в селищі Чорнобай, активно працює майстерня Університету третього віку, які готують смаколики  «по Чорнобаївські» для захисників, сухі супи і борщі, вітамінні перекуси, готують випічку та в’яжуть коврики, плетуть маскувальні сітки, шиють легкі ноші, кавери і білизну та багато іншого. В с. Веселий Хутір місцевий центр допомоги ЗСУ де щотижня готуються м’ясні і овочеві консерви, домашні страви та випічку, збирають продукти харчування, придбають товари першої необхідності і направляють гуманітарні вантажі на передові позиції до захисників.

Трудовими та учнівськими колективами навчальних закладів  проводиться щоденна активна волонтерська робота на допомогу ЗСУ.  В Лукашівського НВК зібрали кошти у сумі 70,2 тис. грн, які направлені для протезування нижньої кінцівки  земляку захиснику, для виготовлення легких нош, для ремонту легкового автомобіля для 118 бригади, закуплено скоби для укріплення траншей, вакумуатор, продукти для приготування страв воїнам. Великоканівецьким НВК зібрано 36 тис. 393грн, кошти  направлені на забезпечення необхідним воїнів на передових позиціях, зокрема 32 бригади на Куп’янському напрямку (Харківщина) та 58 бригади на Донецькому напрямку.  Разом з донатами односельців придбано зварювальний апарат і дріт, дві бензопили, потужний дизель-генератор, бензиновий генератор, 5 військових форм для саперів, турнікети, тканину і стропи для пошиття легких нош для поранених, постільну білизну, полотенця, чоловічі носки, засоби особистої гігієни, ліки, парафін на окопні свічки.

  Красенівським НВК зібрано коштів на суму 15,6 тис. грн на придбання 80 пар шкарпеток, ліків, приправ.  ЗДО "Лісова казка" зібрали кошти на ЗСУ в розмірі 2,1 тис. грн на тепловізор, на суму 1,5 тис. грн придбали ліки від простуди для ЗСУ, 1,5 тис. грн зібрали на парафін для окопних свічок.     В Чорнобаївській  гімназії   надали допомогу   на підтримку 404 стрілецького батальйону 3 взводу, а саме: 2 газових примуси,  6 газових горілок, продукти харчування, засоби гігієни, одяг, в’язані шкарпетки, окопні свічки.   Було зібрано 6 тис.450 грн і передано окремому батальйону «Вовки Да Вінчі» . У жовтні проведено благодійний ярмарок на допомогу пораненому військовому ЗСУ,   8 тис.100 грн було передано бійцю на лікування та реабілітацію.   Працівниками Чорнобаївської гімназії-філії  ліцею у грудні зібрано гуманітарну допомогу для поранених бійців та пацієнтів КНП "Мар'янської ЦРЛ". Було зібрано 150 кг овочів та фруктів (картопля, буряк столовий, капуста, морква, часник, цибуля, сухофрукти та свіжі яблука). Під час благодійної ярмарки, учнями Чорнобаївського ліцею було зібрано 73 тис. 391 грн, з них витрачено: парафін на окопні свічки – 1160 грн, FPV-дрон – 17 тис. 804 грн, авто шини 4 шт. 14 тис. 400 грн, генератор 5,5 кВт 28 тис. 500 грн, пуско зарядні пристрої 8 тис. 400 грн, лікарські засоби 3 тис. 216 грн. Передано для 54 бригади  2 взводу другої штурмової бригади волонтером Степанюком І.О.  Також виготовлено окопних свічок, для яких закуплено парафіну 30 кг на суму 3 тис. грн  та 75 кг придбали батьки учнів ліцею. Проведено благодійну акцію «Донати замість квітів» та зібрано 60 тис. 817 грн, які передано окремому батальйону «Вовки Да ВІНЧІ».

У Новоукраїнському НВК   забезпечили сімю переселенців з Курахова.   Другого та четвертого четверга кожного місяця готують на передову пиріжки, котлети, вареники, біляші і різні смаколики для захисників. ЗДО "Вишенька" передано в благодійний фонд "Наші серця разом" 6 тис. 700 грн.  Кожен клас Богодухівського НВК зібрали по 2-3 посилки військовим, в яких були солодощі, побутова хімія, шкарпетки.

Колектив Веселохутірського НВК разом із волонтерським загоном передав для ТРО 118 бригади засоби гігієни, їжу швидкого приготування, термоустілки, газові балончики, шкарпетки, ліки різні смаколики. Для односельчанина - захисника придбано шолом, кавер, навушники, кріплення для шолома, балістичну маску, два скла  на суму 13 тис. грн.  Трудовий та учнівський колектив Великобурімської ЗОШ І-ІІІ ступенів долучився до збору коштів для придбання парафіну  58,5 тис. грн, виготовили 3400 окопних свічок.  Від Малобурімської ЗОШ І-ІІІ ступенів було зібрано благодійних коштів на суму 3 тис. 900 грн. Кошти передані для воїнів батальйону Да Вінчі . Придбана рація односельчанину-захиснику   на суму 30 тис. грн.

Хрестителівським НВК було зібрано більше 12 тис. грн. Їх використано на придбання тепловізора для  2 відділення 2 кулеметного взводу військової частини А 4851, на придбання приладу нічного бачення, на рацію, на FPV дрони, 72-й бригаді «Чорни запорожців», на лікування військового та засоби гігієни жителям Херсонщини, захисникам Донецького направлення, 35-тій бригаді , на продукти і  засоби гігієни для 2 відділення 2 кулеметного взводу військової частини А 4851.

 

  Працівникам виконавчого комітету  Чорнобаївської селищної ради  разом з жителями старостинських округів та селища Чорнобай вдалося реалізувати багато гуманітарних проєктів з придбання і передачі для військових підрозділів наших захисників 6 автомобілів, технічного оснащення, дронів, запчастин, ліків, необхідних матеріалів, одягу, побутових речей і продуктів харчування. Це наші із вами спільні досягнення у вирішенні поставлених військовим часом завдань.

Зокрема, працівниками виконавчого комітету Чорнобаївської селищної ради за 2023 рік зібрано  понад 733 тис. грн, з них 100 тис. грн використано на придбання мікроавтобусу Volkswagen T4 для військового підрозділу  Шамрая Богдана - захисника з Чорнобаю та 80 тис. грн на автомобіль УАЗ  для наших захисників на Донецькому напрямку, який передано через В’ячеслава Миколаєнка, на придбання інших автомобілів та закупку запчастин було передано більше 180 тис. грн. для підрозділу Золотоніського ППО, захисників з с. Тарасівка, Нове Життя,  Великі Канівці, Богодухівка та для підрозділу Ковби Романа та  Хіміча  Івана, на придбання рацій 22 тис. грн, на прибор нічного бачення 10 тис. грн, на придбання захисної амуніції 16 тис. грн, допомога на лікування пораненим захисникам з Лукашівки, Богодухівки, Малих Канівець, Привітного 75 тис. грн,  на протез втраченої кінцівки 50 тис. грн. захиснику з Чорнобаю, на тканину для виготовлення легких  нош та плащ палаток 10 тис. грн, на матеріали для виготовлення окопних свічок 12 тис. грн та інше. В 2024 році вже передано 20 тис. грн. на засоби РЕБ для 1 ОШБ ім. Героя України Дмитра Коцюбайла «ДаВінчі» та  24 тис. 250 грн на ремонт автомобіля для роти охорони. Зібрано і передано понад  тони картоплі та 300 кг  овочів для лікарні міста Берислав Херсонської області. Центром надання соціальних послуг Чорнобаївської селищної ради здійснювалась доставка поранених захисників до закладів лікування і реабілітації та до рідної домівки, за кошти фахівців центру придбавались сітки для   плетіння маскувальних, також придбано вже виготовлених 12 маскувальних сіток розміром 1.60 м на  10 м.

І це лише частина всього об’єму проведеної роботи.

Шановні  Чорнобаївці, не зупиняємось та продовжуємо активну згуртовану співпрацю на підтримку наших захисників і ЗСУ.

 

Разом до перемоги!

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь