Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Шановні жителі Чорнобаївської громади!

Дата: 09.05.2024 05:00
Кількість переглядів: 61

    9 травня ми відзначаємо  День миру та єдності - День Європи і цьому є беззаперечне історичне підґрунтя. Цього дня в 1950 році  французький міністр закордонних справ Робер Шуман виступив з ініціативою створити Європейську спільноту вугілля та сталі. За задумом Шумана, Франція, Німеччина та інші європейські країни мали передати управління виробництвом вугілля та сталі єдиному органу. Внаслідок такого об’єднання ключові галузі військової промисловості також мали перейти під спільний контроль, що унеможливило б підготовку окремої країни до нової війни. Декларація Шумана стала предтечею Європейського Союзу. 

     День Європи для українців  – це особливий день, адже нашу країну та ЄС єднають спільні цінності, історія та культура, демократія і свобода.

   Україна належить до європейського спільного дому. Європейський вибір України – це запорука її розвитку, і альтернативи цьому вибору немає. Україна пройшла довгий і тернистий шлях, щоб довести ідею стати частиною Європейського Союзу до логічного завершення.

   Сьогодні Україна є щитом, який першим тримає удари і ціною багатьох життів  протистоїть навалі російської орди. Сподіваємось, що  Європа перед лицем загрози третьої світової війни  використає всі переваги і можливості об’єднаних зусиль  в підтримці України як військовою технікою  так і  економічно, щоб спільно  дати відсіч воєнному агресору.

        Україна в російсько-українській війні платить неймовірно високу ціну за вибір свободи і гідності, волі і незалежності, але  ми єдині в цій боротьбі.

    Разом до Перемоги!

 

 

З повагою –

селищний  голова                                        Сергій ЛЮБИВИЙ

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь