Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Шановні жителі Чорнобаївської громади!

Дата: 28.06.2024 06:00
Кількість переглядів: 45

    Щиро вітаю вас з визначним національним  Днем – Днем Конституції України! Конституція увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, ґарант незалежності й соборності України, маючи такі славетні правові предки. Зокрема, Конституція Пилипа Орлика, якій понад 300 років, і яку називають першою писемною Конституцією Європи.

    Конституція,  це прописані наші принципи, наші цінності, наші ідеали. Рівень свободи і права, які ми  змушені захищати сьогодні  у визвольній війні з російськими окупантами.  Конституція це не тільки права, це і обов’язки, які  ми взяли на себе відповідальність виконувати.  

    Захищаючи Україну, ми виконуємо першу статтю Конституції  і дотримуємося першої Божої заповіді:  захищати рідний дім від нечисті – не гріх. Гріх його не захищати.

    Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека – це найвища соціальна цінність, так визначає норма третьої статті Конституції. Наші   Герої – захисники у лавах Збройних Сил України ціною життя, здоров’я й безпеки боронять цей принцип. З честю та гідністю!

      Державні символи мають для нас зовсім не символічний і не формальний характер. Наш Державний прапор – стяг зі смуг синього й жовтого кольорів. Два священних кольори.  Наш герб – знак Княжої Держави Володимира Великого. Це тризуб.  Наш Державний гімн «Ще не вмерла України і слава, і воля…» Вони живуть і будуть жити.    Наш народ неможливо перемогти!   Бо ми -козацького роду!  

     Наша державна мова – українська.  Але в той же час ми поважаємо всі інші мови.   Тому за Україну сьогодні воюють пліч-о-пліч   багатьма іншими мовами! Бо що таке зло – зрозуміло без слів.  

   17-та стаття Конституції України. Захист України – це найважливіші функції держави і справа всього українського народу.

    Ми не маємо іншого вибору, аніж захищати свій вибір. Наш обов’язок – захищати наші права. Права, гарантовані Конституцією.

    Невід'ємне право на життя, яке  російська орда порушила десятки тисяч разів і відняла десятки тисяч життів. Це недоторканність житла, яку щодня й щоночі порушують її ракети, бомби та кулі. Це права, звичні та невід'ємні для нас. Це свобода слова і думки.  Ми вміємо думати, бачити, чути, розуміти, відрізняти правду від брехні.  Свобода пересування. Недоторканність. Це всі права дітей.

     Наш народ бореться сьогодні, щоб відстояти, визволити й відновити. Щоб наші майбутні покоління мали права, наше покоління не має права здатися. Ворог не може усвідомити силу, з якою ми готові битися за свою волю, за свої права та свободи. Той, хто не має цього сам, ніколи не позбавить цього інших. Саме тому для нас неминучою є перемога. Для ворога неминучим є покарання. І воно настане.  Ми віримо настане й мир.

 

   Разом до Перемоги!

 

 З повагою

  селищний голова                                            Сергій ЛЮБИВИЙ

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь