A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Ми пам’ятаємо…

Дата: 11.04.2018 19:19
Кількість переглядів: 504

   Щороку, 11 квітня, світ відзначає важливу подію -  Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів. Саме в цей день, в 1945 році в’язні Бухенвальда підняли повстання проти нацистів та вибороли свою свободу й отримали шанс на життя. У фашистській Німеччині перебували і наші жителі, 106 жертв з Чорнобаю. Це були антифашисти, комуністи, соціал-демократи, профспілкові діячі та ті, хто став в’язнем через расові, релігійні, соціальні та інші переконання.

Фото без опису   В Чорнобаї проживає сильна духом жінка - Кривошея Варвара Федорівна. Це мужня людина, яка пройшла все те пекло фашистських концтаборів з квітня 1943 року по серпень 1945 року. Варвара Федорівна була полонена в концтаборі Аушвіц-Біркенау, який був створений для фізичного знищення цілих народів, а особливо слов’янських. В’язнів тримали як робочу силу, їх постійно принижували та змушували робити тяжку роботу з рання і до самої ночі. Страшно уявити, але всі табори були оснащені газовими камерами, душогубками та секретними засобами масового винищення людей.

Фото без опису     З нагоди вшанування в’язнів нацистських концтаборів, голова районної державної адміністрації Сергій Джоболда та перший заступник районної державної адміністрації Валентина Стилик спільно із селищним головою Аллою Мірошниченко та головою селищної та районної ради ветеранів Віталієм Момотом привітали 93-річну Варвару Федорівну, вручили подарунки, побажавши їй міцного здоров’я, терпіння та довголіття.

     Приємним доповненням до вітання став виступ вокалістів Чорнобаївського районного будинку культури.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь