A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

З турботою про кожного: напередодні Дня Перемоги привітали ветеранів війни

Дата: 07.05.2019 20:54
Кількість переглядів: 650

   В Чорнобаївській громаді проживають люди, які є не лише свідками Другої світової, вони – герої, які брали участь у бойових діях тієї далекої та жорсткої війни 1939-1945-х років, які пройшли усі тяжкі випробування і, попри всі життєві негаразди, вибороли право на гідне життя. Хоча й багато часу сплинуло від тих страшних воєнних часів, рани їхні болять і до сьогодні. На початку травня ми вшановуємо наших найповажніших громадян – людей старшого покоління: воїнів усіх армій, що перемогли нацистів, трудівників тилу, дітей війни та мучеників нацистських концтаборів.

Фото без опису     На превеликий жаль, учасників  Другої світової війни стає все менше.  Тож нині, як ніколи, особливо важливо приділяти таким особливим людям - живим свідкам історії,  увагу та піклування. Ми маємо бути вдячними нашим рідним – бабусям та дідусям, які пройшли через пекло страждань і змогли вижити...Вони відбудували країну та дали життя нашим батькам, а відтак і нам. Ми повинні пам’ятати про цей особливий травневий день, який змушує нас згадати історію, замислитись над сьогоденням і майбутнім. Цей день має особливе значення не тільки для людей старшого покоління, але й для сучасного суспільства, яке переживає нелегкі часи у боротьбі за соборність і незалежність нашої Батьківщини.

Фото без опису    П`ять героїчних людей, свідків тих страшних подій, які попри пекельні муки війни змогли захистити свій дім від окупації, проживають зараз на території Чорнобаївської громади.

 Фото без опису     Ветеранів війни турбують фронтові рани, та й вік у більшості з них вельми поважний. На їх грудях виблискують ордена та медалі за мужність і відвагу. Але, попри хвороби і вік, пережиті важкі випробування у роки буремної юності і післявоєнної відбудови, ветерани не втрачають оптимізму.

  Напередодні Дня пам'яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, селищний голова Чорнобая Алла Мірошниченко, голова районної державної адміністрації Сергій Джоболда і голова селищної та районної ради ветеранів Віталій Момот завітали на гостину до ветеранів, учасників бойових дій та інвалідів війни Павла Куща, Семена Кривуненка, Володимира Захарова, Варвари Кривошеї та Варвари Чигрин.

   Вони висловили слова вдячності за надзвичайний героїзм, патріотизм та свідому позицію.

Фото без опису   Солістка народного аматорського хору ветеранів праці «Житограй», селищного будинку культури, Лідія Голиш співала фронтових пісень під акомпанемент керівника хору Василя Нестеренка. Кожному ветерану було вручено продуктовий набір до святкового столу. Крім того, за кошти селищного бюджету ветеранам Другої світової війни здійснюється щомісячна виплата стипендії в розмірі 500 грн та до Дня Перемоги додатково було виплачено  одноразову допомогу у розмірі 500 грн.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису   Сивочолі ветерани ділилися спогадами про війну, говорили про здоров’я та домашні справи, дякували за увагу і таку важливу турботу, адже подібні миті спілкування для них – безцінні.

Фото без опису   Низький уклін та вдячність всім ветеранам за Велику Перемогу, бажаємо довгих років життя у доброму здоров’ї та мирного неба над головою!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь