A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

В селі Савківка вшанували ветеранів

Дата: 03.10.2016 20:55
Кількість переглядів: 540

 

Вже надійшли осінні холоди

І ось зима уже не за горами,

Збираємо трудів своїх плоди,

Летять роки у вирій понад нами”.

Рядками цього вірша було розпочато в Савківській бібліотеці літературно-музичне свято „Мої роки – моє багатство”, приурочене Міжнародному дню людей похилого віку.

 

- Так сталося, що в цей день виповнилося і 5 років з дня заснування клубу ветеранів „Червона калина”, - розповідає організатор заходу Лідія ПОЛУБЄХІН, бібліотекар Савківської бібліотеки-філіалу. - Наших мудрих ветеранів прийшли привітати члени дитячого клубу „Джерельце” Артем Татаровський, Владислав Вовк, Тарас Шепель. Свою шану і повагу вони висловили у віршах та привітаннях. 

Дуже сподобалася сатирична сценка „У кожного свій бізнес” про кумів-бізнесменів.

- Осінь життя, як і осінь року, треба сприймати із вдячністю. Адже вона має не лише недоліки, а і свої певні переваги, - продовжує Лідія Полубєхін. - До плюсів поважного віку можна віднести не лише збільшення вільного часу, а й розкриття і втілення талантів. В нашому селі є живий приклад цьому. Всім відомо про наших вишивальниць Тетяну Калашник та Галину Македон. Їх роботи виставлялися на районних та обласних виставках народних умільців.

Катерина Ананьєва пише чудову поезію - її можна прочитати на сторінках районних періодичних видань. А на святі вона подарувала присутнім свій вірш „Старість”.

Не старіють душею і Євдокія Коцюба та Галина Шепель. Вони завжди активні, допоможуть в скрутну хвилину всім, хто цього потребує. І за це їм вдячні односельчани.

Віра Гонтар свято береже в своїй пам’яті історичне минуле нашого села, з великим задоволенням ділиться своїми спогадами, адже вона найстарша в нашому клубі.

Любить випікати та пригощати всіх, хто завітає до її господи, своїми смаколиками Таїса Александрова.

Шанують обряди і люблять українську задушевну пісню Катерина Нечетайло, Катерина Полубєхіна, Катерина Гаврилова, Віра Науменко, Галина Коваленко, Ліда Коцюба. Отже, як бачимо, життя продовжується і в період похилого віку, дає змогу зайнятися тим, що до душі і на що раніше не вистачало часу.

Закінчилося свято спілкуванням за чашечкою чаю.

Згадали про молоді роки, а найцікавіше було, коли почали згадувати, в кого яка улюблена пісня і звичайно її виконання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь