A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

На позачерговій сесії селищної ради вирішувалося питання реконструкції очисних споруд

Дата: 20.03.2020 21:16
Кількість переглядів: 434

    19 березня 2020 року відбулася 48 позачергова сесія Чорнобаївської селищної ради VII скликання, на якій вирішувалися нагальні проблеми громади, серед яких – реконструкція очисних споруд, які побудовані ще в 1980-му році та мають незадовільний технічний стан. Об’єкт розташований по вул. Зарічній на віддалі 30 метрів від річки Ірклій. Ситуація, що склалася в роботі селищних очисних споруд є загрозливою, як для оточуючого середовища так і для здоров’я жителів тих населених пунктів, території яких межують із санітарно-захисними зонами каскаду водойм по річці Ірклій через застаріле та зношене обладнання. Чорнобаївською селищною радою в 2015 році виділено кошти та виготовлено проектно-кошторисну документацію. Загалом, кошторисна вартість будівельно-монтажних робіт проекту «Реконструкція очисних споруд господарсько-побутових стічних вод в смт Чорнобай, Черкаської області» в 2019 році становила 18189,926 тис. грн., яких, на жаль, бракує в селищному бюджеті.
   Неодноразові звернення до представників влади різних рівнів для виділення субвенції з державного чи обласного бюджетів не давали результату. Лише в цьому році на проблемний об’єкт Чорнобаївської громади нарешті звернули увагу. Відтак, рішенням Черкаської обласної ради від 12.03.2020 року Департамент будівництва Черкаської обласної державної адміністрації визначено головним розпорядником коштів в сумі 8 131,676 тис. грн. по об’єкту „Реконструкція очисних споруд господарсько-побутових стічних вод в смт. Чорнобай Черкаської області“, видатки на який у 2020 році будуть проводитися за рахунок екологічного податку та грошових стягнень за шкоду, заподіяну порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища внаслідок господарської та іншої діяльності. Об’єкт був розглянутий робочою групою Черкаської обласної державної адміністрації з питань природоохоронних заходів та увійшов до рекомендованого переліку природоохоронних проектів та заходів на 2020 рік на умовах співфінансування з місцевого бюджету в сумі 1 807,040 тис. грн. Депутати Чорнобаївської селищної ради внесли зміни до рішення селищної ради від 04.12.2015 №2-4/VІІ «Про програму охорони навколишнього середовища та екологічної безпеки селища Чорнобай на 2016-2020» та передбачили субвенцію із селищного бюджету обласному бюджету в сумі 1 807,040 тис. грн. на об’єкт „Реконструкція очисних споруд господарсько-побутових стічних вод в смт. Чорнобай Черкаської області“. Перший важливий етап зроблено, після реконструкції очисні споруди будуть відповідати всім нормам, однак цей проект не тільки дороговартісний, але і тривалий у реалізації. Департаментом будівництва Черкаської обласної державної адміністрації будуть проведені тендерні процедури та визначено виконавця робіт.
   В ході роботи депутати Чорнобаївської селищної ради внесли зміни до бюджетних рішень та затвердили вартість послуг з утримання об’єктів благоустрою комунальної власності, що надаються Чорнобаївським КП «ВУЖКГ».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь