A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Чорнобаївці привітали рідне містечко з Днем народження

Дата: 24.09.2018 21:34
Кількість переглядів: 680

   Цієї суботи в селищі міського типу Чорнобай, що на Черкащині було досить людно. Адже жителі та гості селища зібралися для того, щоб долучитися до святкування його 362-ї річниці.

   В першій половині дня, за доброю традицією, друзі, рідні, колеги та соратники селищного голови 2000-2012 років Григорія Злидаря зібралися на центральному стадіоні Чорнобаю, де проходив футбольний турнір його пам’яті.

Фото без опису   Довідкова інформація: спортивні змагання на честь Григорія Злидаря було започатковано за ініціативи виконавчого комітету та депутатів Чорнобаївської селищної ради, сім’ї Злидарів та Почесного голови Асоціації „Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району” Петра Душейка. 

Фото без опису   Присутні згадали Григорія Григоровича, цікаві події з його життя, його добрі справи задля процвітання Чорнобаю та пропаганду спорту серед молоді. Не дарма проведення саме футбольного турніру стало вибором серед інших видів спорту. Адже Григорій Злидар любив футбол і неодноразово приймав участь в різноманітних матчах.

Фото без опису   Щирими словами згадували Григорія Злидаря та бажали перемоги найсильнішій команді керівник апарату Чорнобаївської РДА Оксана Брагінець, олімпійський чемпіон Андрій Хіміч, Почесний голова асоціації „Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району” Петро Душейко, благочинний Чорнобаївського району отець Валерій та голова федерації футболу Чорнобаївського району, депутат селищної ради Юрій Батурін.

   Син Григорія Григоровича – Тарас подякував організаторам за постійну моральну та фінансову підтримку у традиційному проведенні турніру пам’яті його батька.  

Фото без опису   За доброю традицією право першого удару було надано онуку Григорія Злидаря - Гриші. Цього року йому в цьому допомагала і молодша сестричка Яринка.

   В пам’ятному турнірі взяли участь 3 команди: ФК «Профіспорт» м. Золотоноша (капітан Юрій Мазур), команда із с. Вознесенське Золотоніського району (капітан Валерій Бузирьов) та місцева ФК «Чорнобай» (капітан Ігор Жовтов).

Фото без опису

   Перехідний кубок та кубок перемоги в пам’ятному турнірі вибороли переможці змагань - команда із села Вознесенське.

Фото без опису   Почесне друге місце посіла місцева команда «Чорнобай», трете місце отримала ФК «Профіспорт» (Золотоноша). Всі команди були нагороджені грамотами, медалями та грошовими винагородами від головного спонсора турніру Петра Душейка.

Фото без опису     Вже в другій частині дня урочисті заходи з нагоди 362-ї річниці Чорнобаю продовжилися в парковій зоні районного будинку культури, де на місцевих жителів та гостей свята чекала велика програма розваг, безпрограшна лотерея, презентація кутків від депутатів селищної ради, пригощання смачною кашею від комунального підприємства «ВУЖКГ» та безліч цікавих заходів.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису   Організатори продумали свято до дрібниць, щоб маленькі гості не сумували, а їх дорослі батьки теж мали змогу розважитися та відпочити.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

   Приємною несподіванкою стала повітряна «куля мрій», де кожен бажаючий зміг зробити красиве фото на добру згадку та загадати бажання, яке, маємо надію, обов’язково здійсниться. 

Фото без опису   Для найменших гостей свята працювали різноманітні батути та атракціони. Крім того, було проведено цікаву дитячу програму, де веселі «Смурфики» розважали всіх охочих та додавали святкового настрою в різноманітних конкурсах та проведенні неочікуваних експериментів.

Фото без описуФото без опису   А вже наприкінці дитячих веселощів селищний голова Алла Мірошниченко, разом зі Святославом Заворотнім, помічником-консультантом народного депутата України Сергія Рудика, чекали веселу малечу біля дитячо-спортивного майданчика, який було придбано за бюджетні кошти за ініціативи народного депутата України Сергія Рудика та встановлено працівниками бригади благоустрою селищної ради спеціально до Дня народження Чорнобаю.

Фото без описуФото без опису   Урочиста частина свята розпочалася із приємної несподіванки – селищний голова Чорнобаю стала другою ведучою заходу. Публіка сприйняла таку новинку гучними оплесками, адже Алла Олексіївна добре впоралася зі своєю новою роллю.

Фото без опису   Чорнобаївчан з днем народження селища вітали почесні гості, які прибули на заходи, а саме: депутат обласної ради Роман Буданцев, керівник апарату Чорнобаївської райдержадміністрації Оксана Брагінець та генеральний директор СТОВ «Агроко» Володимир Тарандушка, який, користуючись нагодою відзначив кращих працівників підприємства та подарував цінні подарунки.

Фото без опису   Грамотами Чорнобаївської райдержадміністрації та подарунками нагороджено молодіжне любительське об’єднання "Клуб веселих та найкмітливіших" Чорнобаївського районного будинку культури (керівник Андрій Купчин), техніка штучного осіменіння СТОВ «Агроко» Володимира Іваненка, вчителя географії Чорнобаївської гімназії Віру Копицю, лікаря-хірурга поліклініки Чорнобаївської ЦРЛ Олексія Келеберду, голову селищної та районної ради ветеранів Віталія Момота, керівника апарату Асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району» Тетяну Муньку і тракториста СТОВ «Агроко» Сергія Проценка.

   За традицією відзначили власників кращих об’єктів благоустрою. В 2018 році, з нагоди 362-ї річниці селища Чорнобай переможцями у номінаціях стали:

  • Кириченко Інна Василівна, представник багатоквартирного будинку по вул. Центральна, 111 - переможець конкурсу в номінації «Кращий багатоквартирний будинок»;
  • Чіпа Віктор Михайлович та Чіпа Ірина Олександрівна, власники магазину «ВІМАКС» - переможці конкурсу в номінації «Торгівельний об’єкт зразкового благоустрою»;
  • Гурин Юрій Миколайович (депутат селищної ради), представник вулиці Дружби - переможець конкурсу в номінації «Краща вулиця»;
  • Рудь Анатолій Петрович, представник кутка Ходаківка - переможець конкурсу в номінації «Кращий куток»;
  •  Онищенко Ольга Олексіївна, завідуюча відділенням стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Чорнобаївського району – переможець конкурсу в номінації «Установа зразкового благоустрою»;
  • Грицай Євгенія Анатоліївна (смт Чорнобай, вул. Золотоніська, 20 Б) - переможець конкурсу в номінації «Зразкова садиба»;
  • Черненко Григорій Єгорович та Черненко Валентина Миколаївна (смт Чорнобай, вул. Толстого, 59) - переможці конкурсу в номінації «Зразкова садиба»;
  • Снітко Анатолій Євгенійович (смт Чорнобай, вул. Чайковського, 13) - переможець конкурсу в номінації «Зразкова садиба»;
  • Грицай Юрій Васильович та Грицай Ірина Григорівна (смт Чорнобай, провулок Чайковського, 2 А) - переможці конкурсу в номінації «Зразкова садиба»;
  • Рудь Олена Петрівна (смт Чорнобай, вул. Сонячна, 9) - переможець конкурсу в номінації «Зразкова садиба»;
  • Гурин Вячеслав Миколайович та Гурин Лариса Григорівна (смт Чорнобай, вул. Дружби, 49) - переможці конкурсу в номінації «Зразкова садиба»;
  • Петраш Таміла Михайлівна (с. Савківка, вул. Миру, 100) - переможець конкурсу в номінації «Зразкова садиба».

Фото без описуФото без опису   Гучними оплесками та цінними подарунками відзначили найпочесніших гостей свята – золотих ювілярів. Цього року 50-ий ювілей подружнього життя відзначило 3 пари, а саме: Петро та Надія Рудь, Анатолій та Олена Чернуцькі з Чорнобаю та Андрій і Ольга Шепель із села Савківка.

Фото без опису   Цього року 53 родини Чорнобаївської громади стали батьками. Щирі вітання та цінний подарунок від депутата обласної ради Романа Буданцева лунали на адресу найменшої жительки Чорнобаю – Сариєвої Лейли Асаф кизи, яка народилася 9 вересня 2018 року з вагою понад 3 кг і зростом 53 см.

   Всі присутні мали змогу передивитися відео-замальовку про те, як сучасна молодь дбає про своє селище. Школи Чорнобаю представили публіці відео про те, як активно вони займаються благоустроєм, чистотою та добробутом селища. Приємним доповненням стало і відео-вітання з різних куточків світу від людей, які народилися та проживали в селищі, проте на даний момент знаходяться далеко за його межами. Батьки однієї із учасниць відео не змогли втримати сльози, коли побачили на відео свою доньку, яка покинула рідне містечко більше 15-ти років тому, та передавала привіт із далекої Португалії.  

Фото без опису   Вперше за всю історію проведення іменин Чорнобаю в соціальних мережах стартував конкурс, де кожен бажаючий зміг надіслати фото селища, краще з яких обиралося за допомогою «лайків» в групі «Чорнобаївська селищна рада» у Фейсбук. Отже, по завершенню голосування стало відомо, що 3 місце отримав Дмитро Беліменко, друге місце у Наталії Кутіщевої (фото взяте із редакційного архіву газети «Світлий шлях»), а переможницею стала Оксана Щербина. Всі фіналісти отримали цінні подарунки та квіти від Чорнобаївської селищної ради.

Фото без опису   Святкову атмосферу та гарний настрій всім присутнім дарувала чарівна ведуча Оксана Удовенко. Присутні мали змогу насолодитися виступом співочої родини Тертишник, запальними танцями від учасників народного колективу «Фієста», цікавими постановками вихованців закладу дошкільного виховання "Вишенька" та красивими пісенними вітаннями талановитих учнів школи мистецтв та аматорів районного будинку культури.

Фото без описуФото без описуФото без опису   Чудове музичне вітання лунало й від вокально-інструментального ансамблю районного будинку культури. А на завершення святкування Дня народження Чорнобаю всі охочі долучилися до танців під запальні танцювальні хіти від DJ «Etna».

Фото без опису

   Чорнобаївська селищна рада вдячна всім, хто долучився до організації та проведення Дня селища. Особлива подяка депутату обласної ради Роману Буданцеву за подарунки для переможців у номінаціях, керівнику ПП «Імперіал плюс» Андрію Панову за фінансову підтримку у проведенні лотереї, керівнику ПП «Річ Ленд» Михайлу Теліну, керівнику Агрофірми «Маяк» Миколі Васильченку та керівництву СТОВ «Агроко» за фінансову підтримку у проведенні свята. Крім того, велика вдячність організаторам та виконавцям святкового дійства – працівникам відділу культури і туризму Чорнобаївської райдержадміністрації та працівникам селищного і районного будинків культури. Дякуємо за чудову фантазію та творчість Інні Кириченко і Миколі Муньці за виготовлення та оздоблення казкової «кулі мрій» для фотографування, депутатам Чорнобаївської селищної ради за відмінну підготовку в презентації кутків Чорнобаю, працівникам КП «ВУЖКГ» за приготування смачної каші.

   Без Вас це свято не було б таким чудовим, дякуємо Вам!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь