A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Проведено турнір з кульової стрільби, присвячений пам'яті Олександра Слинька

Дата: 22.04.2018 21:43
Кількість переглядів: 794

     В теплий, квітневий день, Чорнобаївська громада вже традиційно проводить турнір з кульової стрільби пам’яті майора міліції Чорнобаївського районного відділу УМВС України в Черкаській області, Олександра Слинька, який трагічно загинув на 33 році життя, у квітні 1998 року, виконуючи свій службовий обов’язок.

     Страшна подія  викликала резонанс на всю Україну. Боляче від того, що через незаконні діяння бандитів, без батька залишилися два сини та овдовіла молода дружина.

     Пам'ять про майора міліції, Олександра Слинька, та його відповідальне ставлення до своєї роботи стали вшановувати традиційним турніром із кульової стрільби. Ініціаторами його проведення був Почесний голова асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств району» Петро Душейко та Чорнобаївська селищна рада, головою якої на той час був нині покійний Григорій Злидар.

       На честь 20-ї річниці трагічної загибелі Олександра Слинька, 21 квітня 2018 року відбувся 19 турнір з кульової стрільби. Вшанувати пам'ять героя зібралися рідні та близькі, учасники команд, ветерани органів внутрішніх справ, його колеги та побратими, діючі працівники правоохоронних органів, місцева та районна влада.

     Під час мітингу звучали добрі спогади про цього мужнього чоловіка. Адже більшість з присутніх знали його особисто, тому з перших вуст хотіли донести гостям заходу та особливо молоді про те, що важливо бути такими, як був Олександр Слинько.

       - Сьогоденне життя досить бурхливе, останні події в країні провокують та заважають вірити в щасливе завтра, - зазначила селищний голова Алла Мірошниченко, - треба бути терплячими, справедливими та справжніми, бо ми є українці, наш дух незламний та нескорений. Тому, потрібно цінити кожен день, кожну хвилину свого життя, як робив це Олександр Слинько, та не витрачати його на злість, підлість та ганебні вчинки.

    Зі словами глибокої  вдячності за справжні героїчні вчинки при виконанні службових обов’язків звернулися Почесний голова асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району» Петро Душейко, голова районної державної адміністрації Сергій Джоболда, протоієрей Іоанн, начальник Головного Управління Національної поліції в Черкаській області, полковник поліції Валерій Лютий, старший лейтенант поліції, слідчий слідчого відділення Чорнобаївського відділу поліції Тетяна Тарасенко та інші гості заходу, які побажали всім присутнім миру, спокою та процвітання в Україні та перемоги в усьому кожному, хто на це заслуговує.

     Дружина загиблого, Любов Слинько, подякувала всім хто в суботній день залишив власні справи та долучився до вшанування пам’яті її чоловіка. Вона згадала, як в той нелегкий час, їй молодій мамі двох синів, будучи в декретній відпустці, без будь-яких заощаджень допомогли небайдужі люди. Її підтримали не тільки фінансово, але й морально. Адже поховання загиблого чоловіка та всі організаційні питання тоді взяли на себе його справжні друзі та побратими, які і до нині підтримують турнір.

     За традицією, загиблого під час виконання службових обов’язків, Олександра Слинька, вшанували хвилиною мовчання. Присутні почесні гості заходу відвідали меморіальну дошку, установлену в честь майора міліції на будинку, де він проживав та поклали до неї квіти.

     В приміщенні спортивного стрілецького клубу «Снайпер», що діє при Чорнобаївській загальноосвітній школі №1 відбулися змагання на краще вміння стріляти зі зброї. Участь у турнірі взяло 9 команд, кращі із кращих поліцейської справи із Золотоноші, Драбова, Черкас, Оржиці та Чорнобаю. Це ветерани правоохоронних органів та нинішні правозахисники, спеціалісти своєї справи.

     Найкращі результати продемонстрували представники Чорнобаївського відділення поліції, команда нагороджена перехідним кубком, дипломами І ступеня, медалями та грошовими нагородами від асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району». Почесне друге місце виборола команда Золотоніського відділу поліції, третіми фіналістами стали ветерани Оржицького районного відділу УМВС України в Полтавській області. Обидві команди також отримали грошові винагороди, відповідні дипломи та медалі.

     В особистому заліку переміг Олександр Гуліч із команди Золотоніського відділу поліції, 2 місце у Івана Давиденка із Головного Управління національної поліції міста Черкаси, 3 місце отримав Костянтин Дятченко, учасник команди Чорнобаївського відділення поліції. Фіналісти нагороджені грамотами та грошовими подарунками від асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району». Команди, які не потрапили в трійку переможців також були нагороджені заохочувальними грошовими винагородами за активну участь. 

     В завершення змагань, голова асоціації Петро Душейко наголосив на тому, що героїчний подвиг майора міліції, Олександра Слинька, неможливо забути. Цей слід назавжди залишиться в історії Чорнобаївщини, в серцях його рідних, друзів та колег. Тому започаткований турнір з кульової стрільби в честь його світлої пам’яті буде проводитися і надалі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь