A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

В Чорнобаї розпочато реконструкцію очисних споруд

Дата: 11.11.2020 21:49
Кількість переглядів: 564

 

   Проектно-кошторисна документація на виконання робіт по реконструкції очисних споруд господарсько-побутових стічних вод в селищі Чорнобай в 2019 році складала 18 млн 189 тис 926 грн. Попередньо, вищезазначений проект кілька років подавався на розгляд депутатів Черкаської обласної ради, і тільки в 2020 році на екологічну проблему Чорнобаївської громади звернули увагу. 

   Об’єкт був розглянутий робочою групою Черкаської облдержадміністрації з питань природоохоронних заходів та увійшов до рекомендованого переліку природоохоронних проектів та заходів на 2020 рік на умовах співфінансування з місцевого бюджету. Основна сума фінансування для виконання робіт по реконструкції очисних споруд була виділена за рахунок екологічного податку та грошових стягнень за шкоду, заподіяну порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища внаслідок господарської та іншої діяльності (8 млн 131 тис 676 грн). Депутатами Чорнобаївської селищної ради 7 скликання було надано субвенцію із селищного бюджету обласному бюджету в розмірі 1 млн 807 тис 040 грн.

Фото без опису

   Департаментом будівництва Черкаської обласної державної адміністрації 30 березня, 25 квітня та 24 червня 2020 року оголошувались тендери для виконання робіт по реконструкції очисних споруд господарсько-побутових стічних вод в смт Чорнобай. Однак, всі аукціони були відмінені у зв’язку з відхиленням всіх тендерних пропозицій згідно із відповідним законодавством щодо публічних закупівель. Департаментом будівництва Черкаської ОДА 09 вересня 2020 року було оголошено ще один тендер, переможцем якого стало приватне підприємство «АМТ-ГРУПП». За інформацією керівництва підприємства - до кінця 2020 року буде закуплено необхідне обладнання і будівельні матеріали та виконано підготовчі роботи для подальшої реконструкції очисних споруд господарсько-побутових стічних вод.

Фото без опису   Депутатами Чорнобаївської селищної ради 7 скликання планується виділити кошти із селищного бюджету на проведення електропостачання на вищезазначеному об’єкті, після чого буде розпочато відповідні роботи.

Фото без опису

Фото без опису   Позаду багаторічна праця підготовки пропозицій, безлічі зустрічей та пошуку джерел фінансування, і нарешті позитивне рішення в 2020 році. Попереду багато роботи із впровадження проекту, реалізації всіх заходів задля поставлених цілей та задач. Але, безумовно, очікувані результати того варті. Адже метою даного проекту є поліпшення природної спадщини та покращення екологічного стану Чорнобаївської громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь