A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Обмін досвідом представників місцевого самоврядування – запорука вдалого функціонування громади та запровадження європейських стандартів життя

Дата: 24.05.2018 22:00
Кількість переглядів: 755

   24 травня 2018 року, з ініціативи селищного голови смт Драбів, Василя Хмари, відбулася робоча зустріч із селищним головою Чорнобаю, Аллою Мірошниченко, заступником селищного голови з питань діяльності виконавчих органів  ради, Володимиром Огнівенком, та представниками комунальних підприємств Драбівщини та Чорнобаївщини, з метою вивчення та обміну досвідом щодо запровадження ефективної системи надання послуг населенню. 

Фото без описуФото без опису

 В ході зустрічі, селищний голова Чорнобаю ознайомила учасників делегації з роботою комунальних підприємств та нововведеннями, які запроваджено в селищі за останні роки та які, поступово, дають результат.                                                      Фото без опису   Зокрема, в селищі, започатковано сортування твердих побутових відходів та вивезення їх з приватного сектору. З метою економії, чорнобаївчани навчилися сортувати сміття у відповідні баки для скла та пластику, які нещодавно встановлено по селищу та біля багатоквартирних будинків. Делегація із Драбівщини зацікавилася, як саме здійснюється сортування твердих побутових відходів на практиці. Учасники зустрічі змогли переконатися в тому, що дане нововведення дійсно дієве та має не тільки позитивні наслідки, але й дисциплінує громадян. Маємо надію, що така реформа в Україні обов’язково буде розвиватися та наблизить українців до свідомого відношення щодо охорони навколишнього середовища. 

Фото без опису   Було обговорено питання з водопостачання і водовідведення та проблеми надання населенню питної води відповідної якості. Селищний голова поінформувала присутніх, що це питання, наразі, є проблемним. Поступово, відбувається заміна водогону по селищу. Так, в 2017 році, із селищного бюджету, дотація КП «ВУЖКГ» становила понад 800 000 грн. Було замінено частину системи водопостачання вулиці Центральної на суму більше 300 000 грн. В 2018 році планується замінити водогін по вулиці Гоголя, що гарантуватиме надійну та якісну подачу води.

    Під час зустрічі також стало відомо, що жителі Драбівщини платять за 1 м3 води 18,61 грн., коли жителі селища Чорнобай за цю послугу сплачують 11,27 грн. Як виявилося, комунальні підприємства Драбова та Чорнобаю мають однакові проблеми. Адже, власними силами, інколи, підтримувати підприємство на достатньому рівні, майже неможливо. У ході зустрічі, також, були обговорені проблемні питання, які виникають у процесі діяльності комунальних підприємств.    
   У рамках поїздки драбівчани відвідали місцеві кладовища, дитячі майданчики та центральне сміттєзвалище.

Фото без описуФото без опису   Фото без опису   Селищний голова Драбова, Василь Хмара, вражений деякими нововведеннями з благоустрою селища Чорнобай та поцікавився основними заходами, які стосуються нормального функціонування системи водопостачання та вивозу сміття. Наприкінці зустрічі учасники відвідали КП «ВУЖКГ», де поцікавилися становищем підприємства, надали власні пропозиції та зауваження щодо його кращого функціонування. 

Фото без описуФото без описуФото без опису
   Учасники делегації задоволені поїздкою та вдячні за проведений захід, в рамках якого було отримано важливу інформаційно-консультативну допомогу. 
                                         Фото без опису
   Селищний голова Чорнобаю, Алла Мірошниченко, зазначила, що обмін досвідом на рівні місцевого самоврядування – запорука вдалого функціонування громади та запровадження європейських стандартів життя. Адже нам є чому повчитися і у представників Драбівського району, які постійно накопичують досвід, що дає можливість використовувати дійсно пріоритетні напрямки роботи з обслуговування населення та підвищення рівня життя. 
   Обмін досвідом, обов’язково, стане в нагоді та дасть неабияку можливість знаходити шляхи вирішення проблемних питань з благоустрою у громадах, стане початком формування нової громади, що дасть значно більше можливостей задля якісного та успішного життя.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь