A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Про готовність до роботи в складних погодних умовах та актуальні проблеми комунального господарства говорили на нараді

Дата: 26.11.2019 22:15
Кількість переглядів: 480

   Селищний голова Чорнобая Алла Мірошниченко провела робочу нараду із відповідальними працівниками Чорнобаївської селищної ради та начальником комунального підприємства «ВУЖКГ» Русланом Чубом.

   В ході робочої зустрічі було обговорено стан готовності комунального підприємства до зимового періоду. Руслан Чуб наголосив на тому, що вся техніка та працівники готові до погіршення погодних умов: здійснено перевірку та ремонт наявних механізмів і заготовлено близько 220 тонн піщано-сольової суміші. На початку року, коштом селищної ради, було придбано новий МТЗ-892 українського виробництва, який дозволить ефективніше долати наслідки негоди. При потребі будуть залучатися інші підприємства та приватні підприємці. Від снігових заметів, в першу чергу, будуть прибиратися центральні магістралі, потім прилеглі до них вулиці. 
Фото без опису
   Працівниками селищної ради здійснюється постійний моніторинг погодних умов. Враховуючи попередні невдачі, обговорюються альтернативні шляхи подолання наслідків негоди за короткі терміни.

   Селищний голова зауважила, що задля поліпшення умов для прибирання вулиць від снігу, ще з вересня, бригадою благоустрою розпочато обпилювання найбільш захаращених вулиць Чорнобая від зайвого гілля. Більш того, власникам домоволодінь рекомендовано прибрати шини, пасинки та опори, які розташовані поблизу проїжджої частини та можуть в подальшому спричинити пошкодження техніки в зимовий період. Відповідальним працівникам Чорнобаївської селищної ради надано доручення здійснити повторний огляд вулиць та якомога ефективніше посприяти у вирішенні даного питання із жителями Чорнобая та Савківки.

   В ході робочої зустрічі було обговорено стан водопостачання в Чорнобаї. Загалом, працівники КП «ВУЖКГ» продовжують вирішувати бюрократичні проблеми, які щоразу виникають в процесі запуску нової водонапірної вежі. Кожного разу виникають труднощі, які не дозволяють прискорити цей процес та підключити башту до електропостачання. Робота в даному напрямку продовжується, тому, зовсім скоро в Чорнобаї все ж буде функціонувати нова водонапірна вежа, яка значно покращить функціонування загальної системи водопостачання.
Фото без опису
   Під час робочої наради обговорили і найбільш актуальну проблему, яка є кричущою по всій Україні – стан питної води. Начальник КП «ВУЖКГ» акцентував увагу на тому, що вода, яка тече із кранів жителів Чорнобая, не зовсім належної якості, оскільки перевищує вміст заліза. Мережа водогонів селища побудована більше 40 років тому, значна частина підключень проводилась металевими трубами, які за час експлуатації стали аварійними та потребують негайної заміни.

   Начальник підприємства наполягав на тому, що капітального ремонту потребують 90% водомереж селища, відповідні роботи потрібно розпочати якомога швидше в районі «кільця» (біля пожежної частини) та виконати їх по всій центральній вулиці. Більш того, в Чорнобаї обов’язково повинна бути станція залізоочистки води, яка дозволить покращити її якість. Проте, без фінансування із селищного бюджету відповідні роботи виконати неможливо. Протягом попередніх років із районного, обласного чи з державного бюджетів фінансова допомога на ці потреби не надавалася. Як зазначив керівник підприємства - поступово, цю нагальну проблему потрібно вирішувати терміново. Тому, керівництво комунального підприємства буде клопотати про виділення коштів із селищного бюджету на черговій сесії Чорнобаївської селищної ради.

   По закінченню робочої наради селищним головою Аллою Мірошниченко надано доручення відповідальним особам Чорнобаївської селищної ради тримати на контролі проблеми, які були винесені на розгляд, керівництву КП «ВУЖКГ» рекомендовано працювати в посиленому режимі та бути готовим до координації дій при ускладненні погодних умов.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь