A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

За спалювання рослинності та опалого листя на чорнобаївців чекає ШТРАФ!

Дата: 03.09.2018 22:20
Кількість переглядів: 429

   Чорнобаївська селищна рада вкотре нагадує про заборону спалювання опалого листя.

Фото без опису

   Адже наведення чистоти і порядку можуть мати згубні наслідки для довкілля і здоров’я людей. Їдкий дим від спалюваного листя заповнює все навкруги, проникає в домівки чорнобаївців навіть крізь зачинені вікна та двері. Повітря стає гірким і важким, ускладнюється дихання. Найбільш небезпечним є спалювання на присадибних ділянках рослин, які були оброблені хімічними речовинами. Максимальну кількість хімікатів вбирає бадилля картоплі, яку активно скроплюють різними хімікатами вправні господарі, часто навіть не задумуючись про їх склад. Вдихання продуктів згорання таких небезпечних сполук може бути надзвичайно небезпечним для здоров’я.

Фото без опису   В осінній період чорнобаївські господарі особливо активно долучаються до збирання врожаю та спалювання всього зайвого на власних присадибних ділянках. 

   Проте ніхто не думає про те, що своїми повсякденними господарськими справами завдає великого удару для навколишнього середовища та людей, які проживають в селищі.  

   З метою забезпечення законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів Чорнобаївської територіальної громади, для здійснення постійного контролю за станом благоустрою селища та притягнення до відповідальності порушників законодавства про благоустрій, від 12.10.2017 №24-5/VІІ діють правила благоустрою, де передбачена адміністративна відповідальність за спалювання опалого листя, гілок, ялин, сосен і т. ін. 

   Розділ 5. Правила прибирання і утримання прибудинкових (дворових) територій.

   5.2. Забороняється спалювати опале листя, гілки, ялинки та сосни і т. ін. Їх повинні своєчасно вивезти власники будинків, житлово-експлуатаційні контори, житлово-будівельні кооперативи, об’єднання співвласників багатоповерхових будинків. За несвоєчасне вивезення сміття, винні особи можуть притягуватися до відповідальності згідно Кодексу України «Про адміністративні правопорушення».

Фото без опису

   Що потрібно робити з опалим листям, щоб не стати порушником?

   Опале листя та інші відходи від прибирання присадибних територій потрібно вивозити на центральне сміттєзвалище або використовувати в якості компосту для дерев чи кущів!            Фото без опису

   Якщо Ви стали свідком порушень благоустрою селища, просимо звертатися в Чорнобаївську селищну раду. Обов`язково мати при собі фото чи відео, що вказує на вчинення неправомірних дій. Винні особи обов`язково будуть покарані. Порушникам загрожує адміністративна відповідальність у вигляді штрафу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь