A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Здоров’я нащадків в наших руках!

Дата: 24.04.2019 22:36
Кількість переглядів: 473

   Купівля різнокольорових штучних квітів для українців є давньою звичкою. Люди активно несуть шкідливі «прикраси» на кладовища під час пам’ятних днів, навіть не розуміючи, яку небезпеку створюють собі та своїм близьким. Вибір пластикових квітів, які пропонуються українцям із прилавків, здається нескінченним.

Фото без опису   Важливо! Штучні пластикові квіти розкладаються сотні років, а при спалюванні виділяють небезпечні хімічні сполуки. Церковнослужителі переконують, що кладовища (особливо в поминальні дні) перетворюються на різнокольорове поле, а не на місце останнього спочину.

Фото без опису

   У Міністерстві екології та природних ресурсів України зазначають, що час розкладу пластику чи паперу, просоченого парафіном, дуже тривалий, а в результаті спалювання усіх пластикових виробів, принесених на могили, відбувається масштабний викид канцерогенів в атмосферу. В сьогоденних реаліях, штучні квіти та вінки палять або вивозять на сміттєвий полігон. Хімічні речовини, які виділяються при розкладанні пластику, потрапляють у підземні води. В обох випадках — це небезпека для людей та довкілля. Небезпечні речовини викликають алергічні та онкологічні захворювання, з’являються серйозні проблеми із органами дихання.   

Фото без опису 

 Розуміючи шкідливий вплив яскравих та, водночас, неживих квітів, більшість жителів міст та сіл України вже відмовились від їх купівлі.

   Екологічні дослідження доводять, що ситуація в країні досить критична і потребує неабиякої уваги та свідомого розуміння українців.

   

 

Чорнобаївська селищна рада закликає Вас відмовитися від штучних квітів в поминальні дні!

 

   Фото без опису

   Від наших повсякденних кроків залежить формування нових звичок та нової екологічної свідомості.

    Адже Великдень – свято життя, тому служителі церкви радять приносити на могили свіжозрізані чи посаджені у горщиках сезонні квіти.

   

 

 

Будемо вдячні кожному, хто цього року замість штучних квітів віддасть перевагу живим!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь