A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Новини

Дата: від до Скинути

Дружня зустріч команд у відкритому турнірі з пляжного волейболу

   13 серпня любителі волейболу зібрались у місці масового відпочинку   на прибереговій зоні р.Ірклій в смт Чорнобай, де відбувся ІІ відкритий турнір Чорнобаївської територіальної громади з пляжного волейболу серед жіночих команд та з нагоди Міжнародного дня молоді.

17:52 13.08.2023

Відбулося засідання адміністративної комісії

   11 серпня 2023 року  відбулося засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті  Чорнобаївської селищної  ради під головуванням першого заступника селищного голови Олега Мурав’ї.

11:45 11.08.2023

ВШАНУВАЛИ СЛАВЕТНОГО ЗЕМЛЯКА

   Іван Максимович Піддубний – славний син української землі, шестиразовий чемпіон світу з греко-римської боротьби, чемпіон-чемпіонів, людина-легенда, чиє ім’я золотими літерами вписане в спортивний літопис світу ХХ століття, десятиліттями гриміло на спортивних аренах світу. З погляду сьогоднішнього дня його шлях здається ще легендарнішим. Адже йому

15:25 08.08.2023

Шановні жителі громади!

   День Української Державності  встановлене Указом Президента України Володимира Зеленського в    День Незалежності України 24 серпня 2021 року.    Утвердження історії України, принципу спадкоємності українського державотворення, захисту національних інтересів України   - необхідна протидія в зв’язку з  активною російською дезінформацією.  З 2024 року День Української Державності відзначатиметься щороку в Україні 15 липня, у День хрещення Київської Русі — України та  у день пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира. У 2023 році ПЦУ та УГКЦ перейшли на новоюліанський календар, за яким дата відповідає 15 липня. Цей закон підпишуть після 28 липня 2023 року, тому у 2023 році День Української Державності відзначаємо  ще 28 липня.

07:10 28.07.2023

З нагоди професійного свята в Чорнобаївській громаді привітали медичних працівників

   В 2023 році  27 липня відзначають своє професійне свято медичні працівники, які захищають найцінніше, що є у людини – здоров’я. Представники цієї благородної професії завжди поруч з людьми у найважчі хвилини життя. Щодня і щогодини медики надають допомогу, проявляючи відповідальність, чуйність і доброту.

15:57 27.07.2023

Донорство – це важливо! Одна здача крові може врятувати три життя!

   За статистикою Всесвітньої організації охорони здоров’я, кожен третій житель нашої планети хоча б раз в житті потребує донорської крові. Її переливання часто необхідне жінкам із ускладненими пологами, дітям з тяжкою анемією, людям, що дістали важких травм внаслідок нещасних випадків або природних катастроф, всім тим, кому призначено складні медичні процедури чи хірургічні операції. До того ж донорська кров потрібна для регулярного переливання людям, які страждають такими захворюваннями, як таласемія та серповидноклітинна анемія, а також для приготування таких продуктів, як фактори згортання крові для людей, хворих на гемофілію.    В умовах повномасштабної війни з російськими загарбниками донорської крові потребують наші захисники, які отримали тяжкі поранення.      Комунальним некомерційним підприємством «Чорнобаївська багатопрофільна  лікарня Чорнобаївської селищної ради»» цього року закуплено та оновилено обладнання для покращення роботи кабінету переливання крові. Незамінним для роботи став міксер помішувач Blood Collection Mixer  CM 745.    ДО́НОРСТВО – добровільний акт допомоги хворому, що полягає в наданні своєї крові, її компонентів, інших клітин, тканин, органів для лікувальних цілей. Регулярне донорство подовжує життя в середньому на 5 років та є профілактикою захворювань серцево-судинної системи , знижує ризик захворіти на рак і корисно для людей з гіпертонією. Здача 450 мл крові стимулює кістковий мозок виробляти нові здорові клітини крові.  

15:02 26.07.2023

В Лукашівському навчальному закладі встановлено сучасний твердопаливний котел

   Одними із пріоритетних завдань  для  Чорнобаївської громади є питання підготовки до опалювального сезону 2023-2024 років та запровадження альтернативних джерел опалення закладів освіти з метою  забезпечення відповідного температурного режиму.

13:37 26.07.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь