Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Новини

Дата: від до Скинути

ШТРАФИ ЗА НЕНОСІННЯ МАСОК: РАДА УХВАЛИЛА ВІДПОВІДНИЙ ЗАКОН

ШТРАФИ ЗА НЕНОСІННЯ МАСОК: РАДА УХВАЛИЛА ВІДПОВІДНИЙ ЗАКОН

   Законом встановлюється, що перебування у громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, тягне за собою накладення штрафу, розміром від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 до 255 грн).    Крім того, законом передбачається реалізація повноважень виконавчих комітетів (виконавчих органів) сільських, селищних, міських рад щодо розгляду справ про такі адміністративні правопорушення, а також реалізація повноважень органів Національної поліції, органів державної санітарно-епідеміологічної служби щодо складання протоколів та розгляду справ про таке адмінправопорушення.    У зв’язку зі швидким розповсюдженням коронавірусної хвороби всі люди розглядаються як потенційно інфіковані. Ви можете не знати, що є переносником вірусу. Тому, усі громадяни зобов'язані носити медичні маски чи респіратори в громадських місцях. Крім того, рекомендовано користуватися індивідуальними засобами захисту і на вулиці, коли спостерігається скупчення людей.    Маска запобігає можливому інфікуванню оточуючих. Вона має властивість зменшувати та тривалий час утримувати виділення біологічного матеріалу, який може містити збудник. Використовувати маску необхідно правильно! Надівайте її так, щоб вона щільно закривала рот і ніс. Перед цим обов'язково вимийте руки з милом чи обробіть їх антисептиком. Також не торкайтесь маски руками після того, як наділи її на обличчя.    ДОВІДКОВО:    Громадські місця, на території яких обов'язково потрібно бути у масці (роз'яснення МОЗ): ліфти і таксофони;

14:58 12.11.2020

Уряд погодив рішення щодо запровадження карантину “вихідного дня”

Уряд погодив рішення щодо запровадження карантину “вихідного дня”

   Уряд погодив рішення щодо запровадження карантину “вихідного дня”, який діятиме з 14 листопада до 30 листопада 2020 року, а також підтримано перехід до загальнодержавного карантину з обмеженнями, які відповідають “помаранчевому” рівню епідеміологічної небезпеки.

13:15 12.11.2020

Отже, сьогодні вирішальний день - МІСЦЕВІ ВИБОРИ 2020

Отже, сьогодні вирішальний день - МІСЦЕВІ ВИБОРИ 2020

   В Чорнобаївській громаді, де виборців більше десяти тисяч, місцеву владу обиратимемо по новій пропорційній системі з відкритими списками. Громадяни обиратимуть партію та конкретного депутата від політичної сили. Таким чином виборець впливає на шанс кандидата стати депутатом незалежно від його порядкового номеру у партійному списку.

11:50 25.10.2020

З Днем захисника України, Днем Українського козацтва та зі святом Покрови Пресвятої Богородиці!

З Днем захисника України, Днем Українського козацтва та зі святом Покрови Пресвятої Богородиці!

Дорогі земляки! Вітаю Вас з Днем захисника України, Днем Українського козацтва та зі святом Покрови Пресвятої Богородиці! 14 жовтня вписане у календар української історії, як день захисника України. Цей день для усіх нас водночас урочистий та радісний, але разом з тим скорботний та сумний. На Сході нашої держави триває збройний конфлікт, що вже сьогодні забрав життя тисяч кращих синів та доньок України. Дорогі учасники АТО, ветерани Другої світової війни, військовослужбовці, воїни запасу, батьки та матері солдатів, волонтери. Це свято кожного, хто в той чи інший час віддавав і продовжує віддавати свої знання, силу, мужність і професіоналізм справі захисту нашої держави.

08:35 14.10.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь